Een kleine tijdreis

Wie had gedacht dat we de 5 jaar zouden halen (wij niet), maar zie hier. In mensenjaren gerekend hebben we nu de leeftijd van een kleuter bereikt. Of dit wat zegt over ons niveau van humor kunnen wij natuurlijk niet beoordelen. Wel vinden we dit heugelijke feit reden voor een feestje. Ter inleiding van dit jubileumjaar hebben we op deze pagina een aantal relevante momenten in de geschiedenis van de mensheid gepakt die centraal stonden in het ontstaan van Rechts van het Midden.

In den beginne

Wanneer het universum precies is ontstaan weet niemand écht zeker. Maar zonder het ontstaan van tijd en ruimte (wat door sommigen werd beschouwd als een “slechte zet”) zou er vandaag de dag geen fysieke basis zijn voor theatersport.

-1900

De oudste nog gedocumenteerde grap werd geschreven door een grappenmaker uit Sumer. Helaas ging deze over zijn vrouw en is hij daarom gecanceled.

793

Apeldoorn werd voor het eerst in de geschiedenis genoemd. Ook toen lag het al rechts van wat later het midden van Nederland zou worden.

1574

Vader des vaderlands Willem de zwijger verjoeg de Spanjaarden omstreeks 1574 uit Leiden. Hier werd voorkomen dat we elk optreden te laat moesten beginnen of een naam zouden hebben als ‘Derecha del Centro’

1700

Hoewel de kleur al wel langer rondcirculeerde onder kenners werd in deze eeuw voor het eerst een naam gegeven aan de kleur roze.

1943

Mexicaanse ober Ignacio Anaya bedacht de nacho’s, onze wekelijkse ‘after-training-snack’. Zonder welke we allen ongetwijfeld marginaal gezonder zouden zijn.

1945

Het einde van de tweede wereldoorlog wordt wereldwijd nog elk jaar gevierd. Voor ons een niet geheel onbelangrijk detail: in dit jaar kregen we ook collectief ons gevoel voor humor weer terug.

2019

Naar het schijnt is Rechts van het Midden in dit jaar opgericht. Navraag bij leden leverde het volgende antwoord op: “Wij kunnen dit noch bevestigen, noch ontkennen”.

2020

Iemand in China at een vleermuis en als reactie ging de wereld twee jaar op slot. Rechts van het Midden ging, zover het kon, stilletjes door op 1,5 meter afstand.

2022

De uitwedstrijd tegen Schroefjes Los in Utrecht markeerde een nieuw tijdperk van veel trainen, spelen en optreden.

2023

Een website, nieuwe leden, en wedstrijden tegen Bruin Tapijt, Pas Op, Zwenkt Uit! En een heuse interland tegen Salamie uit Gent.

5 oktober: ons jubileumoptreden!

Jubileum Rechts van het Midden [EXTRA]

4okt2024
Tijd: 20:00 - 22:00
Tijd: 20:00 - 22:30
Locatie: Gigant
Adres: Nieuwstraat 377, Apeldoorn
Kosten: €9,50

Hoera, Rechts van het Midden bestaat 5 jaar! Dat vieren we graag samen met jou. Omdat het optreden op 5 oktober binnen 24 uur was uitverkocht spelen we op 4 oktober gewoon nog een keer! Geen jubileum, maar een jubitweeum. Het wordt een avond vol comedy, improvisatie en verrassingen zoals je nog niet van ons hebt gezien.

Heb je een cadeaubon? Stuur een mailtje naar links@rechtsvanhetmidden.nl dan houden we een plekje voor je vrij

Deel dit evenement ⬇️

Cadeautje voor jou ➜ 🎁

Blijf op de hoogte!

Lijkt het je leuk om een keer naar comedytheater te komen, kijk dan in de speellijst en volg ons op social media. Zo weet je zeker dat je als eerste op de hoogte bent wanneer we weer een optreden hebben gepland!

Winkelwagen
Scroll naar boven